Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σφάλμα
  • JFolder::files: Η διαδρομή δεν οδηγεί σε φάκελο:
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images2014/marathonios-oitis-2014

[ΦΩΤΟ] Μεγαλοχωρίτες στα μονοπάτια της Οίτης. Ευρυτανικό χρώμα στον 8ο Ορεινό Μαραθώνιο - Εξαιρετικός ο Ελευθερίου

Τείνει να εξελιχθεί σε… συνήθεια η παρουσία ερασιτεχνών αθλητών από την Ευρυτανία σε αγώνες ορεινού -και όχι μόνο- τρεξίματος ανά την Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει εν πολλοίς και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για το άθλημα -και στον τόπο μας.

1

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, διεξήχθη ο 8ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής», με τη συμμετοχή συνολικά 346 αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών (και δυνατοτήτων), με το ευρυτανικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον απαιτητικό μαραθώνιο των 43 χλμ και στον αγώνα με την ονομασία «Ελλέβορος», μήκους 16χλμ.

Ο ορεινός Μαραθώνιος της Οίτης είναι ένας από τους πιο μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας, ένας αγώνας που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2007 και έχει γίνει πια θεσμός και φθινοπωρινό ραντεβού των ορεινών δρομέων της Ελλάδας.

«Άνεμος» ο Ελευθερίου

Για ακόμη μία φορά ο… συνήθης ύποπτος Δημήτρης Ελευθερίου (ΕΟΣ Καρπενησίου) κατάφερε να εντυπωσιάσει, τρέχοντας τούτη τη φορά στον κυρίως αγώνα της διοργάνωσης, τον Μαραθώνιο 'Ηρακλής', έναν αγώνα που με τις προσθήκες/αλλαγές των τελευταίων χρόνων έχει ξεπεράσει τα 42 χιλιόμετρα σε απόσταση, φτάνοντας τα 3.000μ. υψομετρικής διαφοράς σε ένα τερέν που συμπυκνώνει όλη την αγριάδα και τη δυσκολία του τρεξίματος σε ορεινούς όγκους.

Με εφόδιο την καθημερινή σκληρή προπόνηση στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Καλιακούδας, ο Μεγαλοχωρίτης δρομέας κάλυψε τα 43 χιλιόμετρα σε χρόνο 5 ώρες, 26 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας στην 4η θέση ανάμεσα σε 149 (!) αθλητές, όντας μάλιστα πρώτος (και με διαφορά) στην ηλικιακή κατηγορία 15-39. Επόμενος μεγάλος στόχος για τον 29χρονο ταλαντούχο δρομέα, ο υπερμαραθώνιος των… 106 χλμ στο Παρανέστι της Δράμας, στα τέλη Οκτωβρίου.

Καλές επιδόσεις στα 16 χλμ

Το Μεγάλο Χωριό δεν… περιορίστηκε όμως μονάχα στη συμμετοχή του Ελευθερίου.

Στα 16χλμ ο Νίκος Λιάπης κατετάγη στην 25η θέση ανάμεσα σε 128 αθλητές, με χρόνο 2 ώρες, 23’ και 42’’ (18ος στην κατηγ. 15-39), ενώ η 18χρονη Φωτεινή Κολόκα (ΕΟΣ Καρπενησίου), πρωτοετής φοιτήτρια πλέον, με χρόνο 2:45:20 τερμάτισε στην 57η θέση της γενικής κατάταξης, όγδοη στην κατηγ. γυναικών 15-39.

Ο Χριστόφορος Τσιάκαλος, τέλος, μόνιμος κάτοικος Μεγάλου Χωριού τα τελευταία χρόνια, με επίδοση 2:46:41, ήταν 59ος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

{gallery}marathonios-oitis-2014:::0:0{/gallery}