Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στην Αυστρία για προετοιμασία εν όψει της νέας χρονιάς, ο πρωταθλητής Χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου

Απαραίτητο συστατικό για επιτυχημένη πορεία στους αγώνες αποτελεί το στάδιο της προετοιμασίας και αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση για τον Γιάννη Αντωνίου.

antoniou-giannis123

Για να φτάσει κάποιος να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά κυρίως να παραμείνει εκεί, απαιτούνται θυσίες. Η σκληρή προετοιμασία είναι το μυστικό ενός επαγγελματία αθλητή και σε αυτή βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας.

Τα "Ευρυτανικά Νέα" ακολουθούν την πορεία της προετοιμασίας του ευρυτάνα χιονοδρόμου, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκειάς της.

Μετά τα εργομετρικά τεστ, τα οποία τα έχει χαρακτηρίσει ως «…επίπονη και εξοντωτική διαδικασία», και έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονική, ο 20χρονος δούλεψε κυρίως στην ενδυνάμωση του σώματός του και στην αντοχή, ώστε να βελτιώσει σε ένα πρώτο βαθμό την φυσική του κατάσταση.

Στα βουνά της Αυστρίας

Ακολούθησε μέρος της προετοιμασίας στην Αυστρία, όπου μαζί με τον προπονητή του Στέργιο Πάππο, δούλεψε εντατικά πάνω στην τεχνική, που αποτελεί το βασικότερο κομμάτι ενός αγώνα. Η προπόνηση -όπως μας τόνισε ο ίδιος- δεν ήταν η ιδανική, καθώς έβρεχε κάθε μέρα ακατάπαυστα, όμως ο νεαρός σκιερ από την Ευρυτανία ήταν και παραμένει αποφασισμένος και προσηλωμένος στον στόχο του.

Προπόνηση με την Εθνική ομάδα

Μετά από επιστροφή και παραμονή στην Ελλάδα για 10 ημέρες, ο Γιάννης Αντωνίου εντάχθηκε στο camp της Εθνικής ομάδας, στο οποίο όπως εξηγεί ο ίδιος στα “Ευρυτανικά Νέα”: «… προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αφού οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και σίγουρα καλύτερες σε σχέση με αυτές που είχαμε συναντήσει στο πρώτο camp».

Σκι και… σπουδές

Ο 20χρονος Γιάννης ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα της χιονοδρομίας, όμως ταυτόχρονα έχει  προτεραιότητα και την σχολή του, καθώς σπουδάζει ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη φορά στην Αυστρία

Ο Αντωνίου μαζί με 9μελή αποστολή της Εθνικής ομάδας από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου βρίσκεται και πάλι στα βουνά της Αυστρίας, όπου η προετοιμασία θα διαρκέσει δυο εβδομάδες. Στόχος είναι η βελτίωση της τεχνικής και της τακτικής του, ώστε να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο έτοιμος στους αγώνες FIS, που ακολουθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, η λέξη "χαλάρωση" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Πλέον, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και η πίεση αυξάνεται, καθώς όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν: «… δουλεύω εντατικά και όσο γίνεται πιο σκληρά για να μπορώ να είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα των αγώνων», σχολιάζει ο νεαρός πρωταθλητής.

Λ.Κ.