Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Κρίκελλο για παράνομη διαμονή στη χώρα & λαθραίο καπνό. Συνελήφθη και ο 73χρονος που τον απασχολούσε

Σύμφωνα με χθεσινό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών Επιπλέον συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράνομη απασχόληση του συγκεκριμένου ατόμου.

mploko-astynomia1

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Συνελήφθη, χθες (15-10-2014) το βράδυ στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευρυτανίας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 24χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, καθαρού βάρους (220) γραμμαρίων.

Από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς συνελήφθη και ένας 73χρονος ημεδαπός, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες τον 24χρονο αλλοδαπό.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ο 24χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας".

kapnos-lathraios1