Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ακόμη κλειστός ο «Βράχος». Σε εξέλιξη τα έργα για την κατασκευή του σκεπάστρου - Ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Τα έργα για την κατασκευή του σκεπάστρου στη θέση «Βράχος» συνεχίζονται ακόμα, με αποτέλεσμα το τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Ράχη Τυμφρηστού - Άγιοι Απόστολοι - Φουρνά - όρια νομού Καρδίτσας να παραμένει κλειστό εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες (οι εργασίες είχαν ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου).

braxos-pinakida-dromos-kleistos

Αν και το έργο αναμένεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, που σημειώνονταν στο σημείο λόγω της κακοκαιρίας τους χειμερινούς μήνες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες εκφράζουν τα παράπονά τους για την ταλαιπωρία που υπόκεινται για να ταξιδέψουν από και προς τα χωριά του πρώην δήμου Φουρνάς.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν επικεντρώνονται μόνο στην ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά και στην οικονομική ζημία που προκαλεί η διακοπή της κυκλοφορίας, αποθαρρύνοντας αρκετούς να επισκεφθούν την περιοχή, όπως για παράδειγμα στη γιορτή κάστανου την περασμένη εβδομάδα, στην αργία της 28ης Οκτωβρίου κ.λπ.

Βέβαια, οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με τους οποίους επικοινώνησαν τα «Ευρυτανικά Νέα», συνιστούν υπομονή, καθώς όπως επισημαίνουν «δεν μπορεί να εκτελεσθούν οι εργασίες χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον τόπο που κατασκευάζεται το έργο (κατασκευή cut & cover)».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δρόμος θα δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τον δρόμο από τον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας που καταλήγει στα χωριά της Ανατολικής Ευρυτανίας, λύση που απαιτεί περισσότερα χιλιόμετρα οδήγησης, όπως επίσης και τον οδικό άξονα που συνδέει το Καρπενήσι με την Αγία Τριάδα μέσω της σήραγγας του Χιονοδρομικού Κέντρου, μια έσχατη λύση πλέον, αφού μπήκαμε… για τα καλά στον χειμώνα και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Βελούχι απαιτούν μεγάλη προσοχή λόγω πτώσεων βράχων και ολισθηρότητας του οδοστρώματος.