Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Διακρίσεις για την Πόπη Αρωνιάδα. Η Ευρυτάνισσα ποιήτρια απέσπασε τρία βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που έγιναν σε Ελλάδα & εξωτερικό

Διεθνείς και εγχώριες επιτυχίες γνώρισε πριν από λίγο καιρό η καταγόμενη από το Λημέρι Ευρυτανίας ποιήτρια Πόπη Αρωνιάδα, καθώς ποιήματά της που συμμετείχαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κατάφεραν να διακριθούν και παράλληλα να αποσπάσουν εγκωμιαστικά σχόλια.

6

Η πιο σημαντική διάκριση «ήρθε» από την Ιταλία, καθώς η κα Αρωνιάδα κατέκτησε το δεύτερο βραβείο (συνοδεία χρηματικού επάθλου 500 ευρώ) στον Διεθνή Διαγωνισμό “Premio mondiale de poesia nosside 2014”, με το μεταφρασμένο -στα ιταλικά- ποίημά της «Πίδακας σε έκρηξη». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έργα από ολόκληρο τον κόσμο (από 97 χώρες). Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία (Ρέτζιο Καλαμπρία), στις 28 Νοεμβρίου 2014.

Οι διακρίσεις για την Ευρυτάνισσα ποιήτρια, που τον περασμένο Μάιο παρουσίασε στο Καρπενήσι την 1η ποιητική συλλογή της, δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 30ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης - Πεζογραφίας - Εικαστικών & Βιβλίου «Σικελιανά 2014» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών». Εκεί, η Πόπη Αρωνιάδα κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Ρομαντική Ποίηση, με το ποίημα «Μορφασμοί της Άνοιξης». Στον διαγωνισμό αξιολογήθηκαν περίπου 980 έγκυρες συμμετοχές.

Ένα ακόμη βραβείο για την Ευρυτάνισσα ποιήτρια ήρθε στον 4ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ», με θέμα: «Είν’ η ζωή μια θάλασσα…». Η τελετή απονομής (όπου θα ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες) θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου.