Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Δύο συλλήψεις σε ένα 24ωρο, στην Ευρυτανία - Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας

Στην σύλληψη δύο ατόμων, μιας υπηκόου Αλβανίας και ενός Έλληνα, προχώρησαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου και του Α.Τ Κερασοχωρίου, αντίστοιχα.

AT-kerasoxori

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 28/11, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνελήφθη «…σε περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως».

Την ίδια ημέρα, συνελήφθη «στην ευρύτερη περιοχή του Κερασοχωρίου Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου, με τη συνδρομή της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων (14) μηνών, για διάφορα αδικήματα».

Αυξημένοι αστυνομικοί έλεγχοι

Εξάλλου, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 892 άτομα και προσήχθησαν 88. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 561 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (239).

Συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων 8 ημεδαποί και 21 αλλοδαποί, κυρίως για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν, επίσης, μικροποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι και 50 φυσίγγια, καθώς και διάφορα είδη παραεμπορίου. Από τις 239 παραβάσεις, οι 218 αφορούσαν τον Κ.Ο.Κ.

«Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, με σκοπό τη σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, θα συνεχισθούν δε με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.